23/11/22
Cuidadors experts en persones grans a domicili

Cuidadors experts en persones grans a domicili

Durant la tercera edat es requereix, en moltes ocasions, cures específiques per a poder abastar les necessitats individuals. I és realment positiu que aquesta atenció es realitzi en el propi habitatge, ja que l’adult no s’ha de moure i rep un suport integral.

Per aquest motiu, els cuidadors de persones grans a domicili són clau. Es tracta de professionals de l’àmbit que vetllen perquè adquireixin el màxim benestar dins del seu entorn i puguin conservar la seva autonomia.

Gràcies a l’assistència a domicili als grans s’aconsegueix un envelliment més saludable, amb tot el que pot comportar en el seu dia a dia. Especialment per als familiars, l’atenció domiciliària als avis és determinant, ja que els ofereix més confiança i tranquil·litat en aquest sentit i que la persona gran està en bones mans i a casa seva.

La majoria de persones desitja estar en la seva llar, envoltades de les seves coses i és una gran elecció quan es necessiten cures específiques.

Això sí, els cuidadors de persones grans a domicili han de ser persones altament qualificades i amb experiència, amb la finalitat d’oferir el millor servei.

A El Pingüí Fermí és un aspecte que tenim molt clar i, tots els nostres cuidadors són experts en el sector, els quals brinden un suport total, tant a l’entorn com a la persona gran.

 

Els millors cuidadors per a persones grans han de tenir unes característiques específiques

En general, els cuidadors a domicili d’ancians han de reunir una sèrie de característiques, essencials per a donar una atenció excel·lent. És important que es tingui la responsabilitat de triar bé al cuidador que atendrà els nostres familiars, pel fet que ha de brindar una atenció especialitzada.

 

Totes aquestes característiques, naturalment, les complim a El Pingüí Fermí. Aquestes són:

 1. Persones amb vocació: és necessari que el cuidador tingui vocació de servei i que li agradi donar ajuda als altres.
 2. Persones amb preparació específica: han de tenir coneixements sobre com atendre una persona gran, especialment si es troba en cadira de rodes o si té qualsevol altra discapacitat. Així mateix, han de conèixer molt bé la fisioteràpia i poder aplicar diferents exercicis i activitats.
 3. Persones coneixedores de nutrició: han de saber cuinar i poder adaptar-se als menús que requereix l’ancià. A més, han de poder atendre la seva deglució, ja que pot haver-hi dificultats en empassar.
 4. Persones comunicatives: han de ser capaces de comunicar-se, tant amb la família com amb l’ancià i, per descomptat, poder parlar amb metges si fos necessari. Tot això, ajuda a oferir una atenció més personalitzada i adaptada.

Quines són les funcions dels cuidadors a domicili per a persones grans?

Les funcions d’aquests professionals són moltes, pel fet que abasta temes físics, emocionals i psicològics. Destaquem:

 1. Proporcionar la millor companyia
 2. Estimular constantment, tant física com cognitiva
 3. Promoure de la independència, en cas que es pogués
 4. Assegurar la millor higiene de la persona
 5. Ajudar en tot moment, tant dins com fora de casa
 6. Oferir els àpats diaris, sempre fent cas als metges i mantenint una dieta saludable
 7. Controlar la medicació
 8. Tenir un registre de les cites mèdiques
 9. Ajudar al manteniment del dia a dia de la llar

Respecte a tenir un control de la medicació, és essencial que un cuidador tingui un registre dels medicaments, perquè no s’oblidi mai cap presa i ha d’informar sempre els familiars si existeix algun canvi.

 

Trobar els millors cuidadors per a ancians a casa

El Pingüí Fermí és un servei especialment dedicat a l’atenció integral de les persones grans. Comptem amb els millors professionals, amb gran experiència i formació acreditada, perquè els ancians se sentin a gust en la seva llar. Contacti amb nosaltres i demani’ns informació sense compromís, estem al seu costat.